Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Mus cytrynowy

 

(Porcja dla 4 osób)

 

Składniki:

4 całe cytryny
4 dojrzałe awokado, obrane, pozbawione pestek i rozgniecione
sok z połowy cytryny
sok z połowy pomarańczy
25 dag daktyli bez pestek
2 łyżki syropu klonowego
skórka starta z 1 cytryny

 

Przygotowanie:

Ostrym nożem obrać cytryny ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki.

Wszystkie składniki, poza skórką cytrynową, umieścić w naczyniu robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Całość przełożyć łyżką do miseczek deserowych i na 2 godziny wstawić do lodówki.

Mus podawać posypany skórką cytrynową.

 

 

źródło: Jesteś tym, co jesz, Gillian McKeith, Poznań 2006 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 211 gości oraz 0 użytkowników.

czerwiec 2020
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top