Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

 

Jagodowy deser

 

Składniki:

1 opakowanie (mrożonka) czarnych jagód lub 1 litr świeżych

2 duże jogurty naturalne odtłuszczone

fruktoza

 

Przygotowanie:

Odłożyć garść jagód na boku, resztę rozmrozić (jeśli są zamrożone) i zmiksować blenderem do momentu aż uzyskają konsystencję gęstego musu. Posłodzić fruktozą, którą można także dodać do jogurtu (aby był słodszy). W wysokich szklankach ułożyć naprzemiennie najpierw warstwę z jogurtu, potem z jagód, następnie znowu z jogurtu i na końcu z jagód. Na wierzchu ozdobić jogurtem i posypać kilkoma jagodami. Podawać.

 

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 178 gości oraz 0 użytkowników.

czerwiec 2020
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top