Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

 

Dorsz w jarzynach

 

(porcja dla 4 osób)

 

Składniki:

6-8 filetów z dorsza (2 dorsze) - 520 g
5 liści kapusty włoskiej - 130 g
2 marchewki - 180 g
2 pietruszki - 130 g
1/2 selera - 120 g
1 por - 100 g
sól i cukier do smaku

5 ziarenek pieprzu

4 ziarenka ziela angielskiego

2 listki laurowe

sok z cytryny

natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Filety posolić. Marchewki, pietruszki i selera zetrzeć na grubej tarce, białą część pora pokroić w plasterki.
Do gotującje się wody dodać przygotowane warzywa i przyprawy, gotować 10 minut na wolnym ogniu, włożyć rybę i gotować jeszcze 4-5 minut. Rybę i warzywa wyjąć łyżką cedzakową.
Gotowego dorsza podawać skropionego sokiem z cytyny i posypanego posiekaną natką pietruszki.


Czas przygotowywania:

30 minut

 

 

 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 99 gości oraz 0 użytkowników.

maj 2019
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top