Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

 

 

Pstrąg z cytryną i pietruszką

 

(porcja dla 1 osoby)

 

Składniki:

1 pstrąg

2 plasterki cytryny

kilka gałązek pietruszki

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Wymyć pstrąga pod zimną wodą. Jeśli mamy całego pstrąga, uciąć płetwy i ogon, delikatnie wyciąć kręgosłup i głowę, tak aby pozostał sam filet bez ości. Rybę osolić i doprawić pieprzem, do środka włożyć pietruszkę i cytrynę, dokładnie spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na mniej więcej pół godziny, aż przejdzie nadzieniem i przyprawami. Smażyć na patelni lekko natłuszczonej olejem lub na grillu. Usunąć cytrynę ze środka. Doskonale pasuje z twarożkiem czosnkowym podanym jako sos lub innymi dodatkami na bazie nabiału.

 

 


 

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 252 gości oraz 0 użytkowników.

maj 2019
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top