Porozmawiajmy o dietach

 

  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 

Sos barbecue

 

425 ml / Czas przechowywania w lodówce - 3 dni

 

Składniki:

2 ząbki czosnku, obrane i rozgniecione

1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w cienkie plasterki

40 dag posiekanych pomidorów z puszki

1 łyżka posiekanej świeżej bazylii

 

Przygotowanie:

Umieścić wszystkie składniki - oprócz bazylii - w małym garnku. Doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez dalsze 30-40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż mieszanina stanie się miękka i lepka. W razie potrzeby dodać trochę wody.

 

Przełożyć sos do małej miski, nakryć i schłodzić. Podawać ze świeżo posiekaną bazylią.

 

źródło: Jesteś tym, co jesz, Gillian McKeith, Poznań 2006

Polecamy

Obecnie

Odwiedza nas 156 gości oraz 0 użytkowników.

kwiecień 2020
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Nowe diety

 O typie budowy ciała zwanym ...

Jesienią i zimą włosy tracą swój ...

Wybuchy złości, migrena, ...

Liczba zachorowań na nowotwory z ...

Właściwości lecznicze rosołu ...

Polecamy

Zdrowa żywność, czyli jagody goji, ...

Superfoods to produkty bogate w dobroczynne dla organizmu składniki odżywcze. To inaczej zdrowa ...

Niezawodny środek na przeziębienie

  Na przeziębienie, kaszel i gorączkę najskuteczniej zadziałają domowe specyfki z naturalnych ...

Domowy sposób na grypę i gorączkę

Pojawia się nagle i od razu kładzie do łóżka. Wysoka gorączka, bóle mięśniowe trudne do ...

Czy ziołowe przyprawy mogą szkodzić?

Tymianek, rozmaryn, bazylia, jałowiec – ziołowe przyprawy na dobre zagościły w naszych kuchniach. ...

Top